Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de bereikbaarheid, tickets en toegankelijkheid? Op de meeste vragen hebben wij antwoorden, lees snel verder!

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier – we zullen zo snel mogelijk reageren.

Data, prijzen & tickets

Je kunt gemakkelijk tickets kopen via onze webshop, zie de knop ‘Tickets’. Reserveer een tijdslot en wees zo verzekerd van een magische kerstbeleving! Een kaartje kopen in Het Kersthuis aan de kassa kan ook, op basis van beschikbaarheid. De kassa sluit 45 minuten voor de eindtijd van die dag.

We hanteren diverse tarieven voor Het Kersthuis:

  • Volwassenen (online): € 7,50
  • Volwassenen (aan de kassa): € 8,50
  • Kids (3 t/m 12 jaar): € 4,00
  • De allerkleinsten (t/m 2 jaar): gratis

We werken met tijdsloten om de drukte in Het Kersthuis te kunnen doseren. Zo garanderen we voor iedereen een prettige ervaring. Zorg daarom dat je op tijd aanwezig bent!

De beleving duurt ongeveer een uur. Maar dat kan natuurlijk voor iedereen verschillen. Je kunt zo lang blijven als je wilt. De reden dat je tickets met een tijdslot van een uur koopt, is omdat wij als organisatie dan de drukte kunnen reguleren.

We kunnen je ticket(s) tot 48 uur van tevoren kosteloos omboeken naar een andere dag en tijd, op basis van beschikbaarheid. We nemen geen tickets retour.

Nee, dat is niet nodig. We kunnen de code die je in de mail ontvangt gewoon vanaf je telefoon scannen. Of we zoeken je naam op in ons systeem.

Bereikbaarheid & toegankelijkheid

In de 505 jaar oude Grote Sint-Laurenskerk in Alkmaar, Koorstraat 2. Een prachtige locatie met o.a. Het Grote Raam, het hoogste glas-in-loodraam van Europa!

Absoluut! De kerk met haar faciliteiten (horeca, toiletten) zijn goed toegankelijk met een rollator of rolstoel. Er zijn in de buurt van de Grote Kerk minimaal drie parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Eén voor het kantoor van de ABN Amro bank en twee in de Gasthuisstraat. Hulphonden zijn van harte welkom in de Grote Kerk, huisdieren zijn niet toegestaan.

Zeker. De dichtsbijzijnde parkeergarage ligt direct onder de Grote Kerk. Andere parkeeplaatsen in de buurt zijn Parkeergarage De Vest, Parkeergarage Kanaalschiereiland of Parkeerterrein Parcade (Overstad). Je fiets zet je veilig en droog in de bewaakte fietsenstalling onder het Canadaplein. Of kom met het openbaar vervoer: het Centraal Station ligt op slechts tien minuten lopen.

Uiteraard. De toiletten van de Grote Sint-Laurenskerk zijn open en toegankelijk.

Huisregels

Nee, dat is niet toegestaan. Bij onze bar en horecakramen kan je heerlijke dranken en lekkernijen halen!

Dat vinden we alleen maar leuk! Kom je langs om beelden met commerciële doeleinden te maken? Stem dat dan eerst af met de organisatie via het contactformulier.

Onze algemene voorwaarden lees je hier. Dit is ons privacy statement.

Overig

Graag! We hebben diverse functies en posities – voor ieder wat wils. Stuur een mailtje naar vrijwilligers@doss.nl om je aan te melden.

Vul dan ons formulier op de contactpagina in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!