Te zien & te doen

In het Kersthuis is van alles te beleven voor jong en oud. Wandel door het Oh Dennenboombos, waag een dansje in de Stille Nacht kerstdisco of ga de strijd aan op de Curlingbaan.

Activiteiten

Het Kersthuis 2023 was te gek!
Er kunnen geen tickets meer besteld worden. 

Houd de website en de socials in de gaten voor updates. 

Kerstcurling

Trommel je vrienden en familie op en daag ze uit voor een spannend potje curling, middenin de Grote Kerk. De winnaar trakteert!

Stille Nachtdisco

Een feest voor jong en oud: de Stille Nacht Kerstdisco. Aan de lopende band draaien hier kerstklassiekers en -hits. De voetjes mogen van de vloer! 

Oh Dennenboombos

Waan je in een magisch bos van kerstbomen vol lichtjes en projecties en kom zo in hogere kerstsferen!

Knusse Kerstcafé

De kerst vier je het liefst met geliefden én een tafel vol heerlijk eten. In Het Kersthuis kun je je hart ophalen: er worden verse apfelstrüdels gebakken, de glühwein en chocomelk vloeien in overvloed en de rijkelijk gevulde borrelplanken passen perfect bij de winters biertjes.

Kerstmarkt

Op de sfeervolle Kerstmarkt van Het Kersthuis vind je allerlei regionale producten onder één dak. Het assortiment is zorgvuldig samengesteld door More Than Gifts, al 15 jaar gespecialiseerd in cadeaus.

het grote raam in de grote kerk in alkmaar tijdens het kersthuis

Het Grote Raam

Het Grote Raam is sinds kort te bewonderen in de Grote Kerk. Het hoogste glas-in-lood raam van Europa maakt de Grote Kerk extra magisch!

Kerstfilmhuis

Gek op kerstfilms? Neem plaats in ons filmhuis voor jong en oud. Het Kerstfilmhuis wordt mogelijk gemaakt door Filmhuis Alkmaar.

Kinderkersthoek

Onze jonge bezoekers kunnen lekker aan de slag met blokken en lego. Bouw een mooie kerstcreatie of laat je fantasie de vrije loop!

Magische Mailbox

Niemand mag met kerst alleen zijn, daarom kun je bij de Kerstpost Express een kaartje sturen naar een oudere in één van de Alkmaarse verzorgingshuizen.

Kerstmeditatie

Het einde van het jaar biedt een uitgelezen kans om stil te staan, te reflecteren en vooruit te kijken. Onze mooie kerstmeditatie helpt je hierbij.

Kerstkiekjes

Schiet hier je ultieme kerstfoto. Neem plaats in de arreslee en laat je vastleggen in Het Kersthuis!